De Wijkse Lente

Het was of er geen einde kwam aan de winter, steeds opnieuw stak de winter de kop weer op met een periode van felle koude. Met als laatste  stuiptrekking de verkiezingsmarkt met een poolwind en een gevoelstemperatuur van min 10 graden.

Ondanks de kou en de wind heb ik voor onze warme worstenkraam nog veel gesprekken kunnen voeren met belangstellenden voor de lokale politiek en voor onze politieke beweging WijkNU. Een aantal inwoners hebben zich aangemeld als actief lid of sponsor/lid. Of dat nu kwam door de warme worst (waar ook veel concullega’s van kwamen genieten) of door ons lokale verkiezingsprogramma zullen we binnenkort gaan merken.

Wat we inmiddels al hebben gemerkt is een enorme verkiezingswinst, een teken dat de inwoners ons streven naar verandering onderstrepen. Dit geschonken vertrouwen, waar we onze kiezers hartelijk voor danken, zullen we in onze nieuwe fractie de komende vier jaar gaan waarmaken.

Maar daarvoor hebben we ook uw hulp nodig, in ons programma hebben we een punt gemaakt van ‘anders besturen’ mét de inwoners. Inspraak van en met expertgroepen, waarbij we per onderwerp een zo breed mogelijke vertegenwoordiging van de inwoners willen betrekken.

Ook samenwerking met andere partijen gaan we niet uit de weg, geen enkele partij uitgezonderd. Het gaat WijkNU de komende vier jaar om het zoveel mogelijk realiseren van ons programma, naast het verkleinen van de afstand tussen inwoners en het lokaal bestuur gaat het daarbij ook om al die concrete zaken als de vrije koopzondag, meer woningen en betere sport- en recreatiefaciliteiten. Daarbij zijn wisselende meerderheden en samenwerking in de gemeenteraad nodig.

Na zestien jaar gewerkt te hebben in een éénmansfractie heb ik er zin in nu leiding te mogen geven aan een grotere fractie en nieuwe steunfractie.  

Daar kunt u ook deel van uit gaan maken. Politiek is echt wel leuk, mits er wat met uw inbreng gedaan wordt en dat gaat WijkNU doen.

Wilt u meer weten dan kunt u zich melden op Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. dan nodigen wij u uit voor een kennismakingsgesprek en kunt u ook vorm geven aan de Wijkse Lente.

Wietze Smit, fractievoorzitter WijkNU   

De nieuwe raadsleden

De campagne en de verkiezingen waren voor WijkNU een mooi succes, onze beweging heeft de grootste groei gerealiseerd van alle partijen in Wijk bij Duurstede; niet alleen qua zetels maar ook qua aantal stemmen. Onze kandidaten op de lijst kregen veel voorkeurstemmen. Dat vertelt ons dat onze kandidaten in de samenleving staan en ons programma aanspreekt!

De 3 zetels van WijkNU worden ingevuld en actief vertegenwoordigd door Wietze Smit (fractievoorzitter), Wendy Torbijn en Jos Soons. Zij werden op 29 maart reeds geïnstalleerd als raadsleden. Deze raadsleden krijgen ondersteuning van Willem Rijnboutt, Gerie de Ligt en John Beringen. Deze steunfractieleden worden op 24 april geïnstalleerd, tijdens de eerste Avond van de Raad.

Jos Soons heeft, om eventuele belangenverstrengelingen te voorkomen, zijn functie als voorzitter van Nogges officieel neergelegd. Dit zoals op 15 februari met onze burgemeester Tjapko Poppens besproken.

WijkNU verheugt zich op de komende periode om samen met andere partijen en inwoners, in het algemeen belang van Wijk bij Duurstede, de uitdagingen en nieuwe kansen aan te gaan. Daar kunt u ook deel van uit gaan maken. Politiek is echt wel leuk, mits er wat met uw inbreng gedaan wordt en dat gaat WijkNU doen.

Wilt u meer weten neemt u dan via onze contactpagina contact met ons op.
Dan nodigen wij u uit voor een kennismakingsgesprek.

Wijk bij Duurstede, 20 april 2018

Uitslag Gemeenteraadsverkiezingen 2018

Stemmen en zetels

2014 2018 Zetels
VVD 1728 2161 433 4
CDA 1156 1092 -64 2
SP 2334 1635 -699 3
GL 1185 1829 644 3
PVDA 619 434 -185 0
PCG 1251 1586 335 3
WIJKNU 832 1777 945 3
D66 1269 912 -357 1

Voorkeursstemmen

   Totaal 1777
1 Smit, W.G. 704
2 Soons, J.G.M. 255
3 Rijnboutt, W.J.M. 57
4 Torbijn, W.A.H. 269
5 de Ligt, G.F.M. 156
6 Beringen, J.J. 14
7 Versteeg, L.M. 93
8 Versteeg, R.D. 57
9 van der Wal, R. 9
10 Kroon, J.E. 28
11 Loeffen, A.J. 18
12 van de Weerd, R. 65
13 Edelenbos, W. 52

WijkNu heeft de grootste winst behaald en is daarmee de winnaar van deze verkiezingen.
Wij zijn daarmee in één klap de derde grootste partij van Wijk bij Duurstede en zoals u uit de cijfers kunt afleiden hebben wij slechts 52 stemmen minder dan GL, de tweede grootste partij van Wijk bij Duurstede.

Wij respecteren volledig de stem van onze kiezers: daarom zullen Wietze Smit (704 stemmen), Wendy Torbijn (269 stemmen) en Jos Soons (255 stemmen) namens WijkNU in de gemeenteraad gaan zitten.
Een eventueel wethouderschap kan hier nog een verandering in brengen...

Wij danken u voor het in ons gestelde vertrouwen en hopen dit voor u de komende 4 jaar waar te maken...

Voor de volledige uitslag verwijzen we naar de website van de Gemeente

De speerpunten van ons beleid

  • Schoolzwemmen met Zwembad
  • Veilige fietsroutes
  • Meer passende woningen
  • Meer lokale werkgelegenheid
  • Meer zorg - minder mantelzorg
  • Anders besturen - minder uitgaven
  • Vrije koopzondagen

Over de beweging

Onze mensen

Info

Copyright WijkNU