De kracht van de regio

Nieuwe politieke partij bij Provinciale Statenverkiezingen Utrecht

Aan de verkiezingen voor de provinciale staten Utrecht zal een nieuw gevormde partij meedoen. De naam: U26 GEMEENTEN. Een vereniging waarvan diverse onafhankelijke lokale partijen uit gemeenten in de provincie Utrecht lid zijn. Kiezers die bij de gemeenteraadsverkiezingen 2018 hun stem gaven aan een onafhankelijke lokale partij, hebben nu ook de mogelijkheid om voor de Statenverkiezingen te stemmen op onafhankelijke lokale kandidaten. Door te stemmen op U26 GEMEENTEN komt er vertegenwoordiging en herkenbaarheid vanuit eigen gemeenten in de provincie. Uniek en onderscheidend is dat hiermee het bevorderen van inspraak van ‘dichtbij’ pas écht mogelijk wordt gemaakt.
WijkNU is in de U26 gemeenten vertegenwoordigd door twee lokale kandidaten die ook in de Wijkse politiek de belangen van de inwoners van onze gemeente behartigen.

De deelnemende lokale partijen houden geheel hun eigen identiteit. Zij zullen van daaruit en vanuit genoemde doelstelling intensief samenwerken. Op deze wijze worden gemeenschappelijke belangen van gemeenten in de verhouding tot de provincie, optimaal behartigd. Dit gebeurt zoveel mogelijk in samenspraak met de inwoners. Belangen van deelnemende lokale partijen die in de eigen gemeente tegenover de provincie aan de orde zijn, worden in gezamenlijk overleg besproken om waar nodig of mogelijk elkaar te steunen.

Hoe werkt de provincie?

Hoe werkt de provincie? Nederland bestaat uit twaalf provincies. In elke provincie liggen een aantal gemeenten. Ook heeft elke provincie een eigen bestuur
Klik hier....

‘Wij willen een lokaal geluid in de Staten’ | VNG

VNG Magazine nummer 1, 25 januari 2019 Auteur: Paul van der Zwan
Klik hier....

Stem Provinciaal Lokaal | U26 GEMEENTEN

Stem Provinciaal Lokaal op 20 maart 2019! Ook jouw gemeente wordt van dichtbij vertegenwoordigd.
Klik hier....

Kijk voor nog meer informatie op
www.u26gemeenten.nl

Kandidaten op de lijst

1 Luca R.E. (m) Zeist
2 Bakhtali B.Z. (v) Nieuwegein
3 Fiscalini C.A.W.M. (m) Zeist
4 van Gorkum H.W. (m) Soest
5 Pabst - van ’t Slot H. (m) Veenendaal
6 Rost van Tonningen E. (m) Bilthoven
7 Wiesenekker G. (v) Rhenen
8 Smit W.G. (m) Wijk bij Duurstede WijkNU
9 van der Does J.C. (m) Woerden
10 Streekstra S. (m) Driebergen
11 Bood J. (m) Eemnes
12 Bentoumi A. (m) Haarzuilens
13 Roelofsen H. (m) Houten
14 van der Perk G. (m) Zeist
15 van de Veerdonk W.H. F. (m) Bilthoven


16 Scherpenzeel G.J. (m) Veenendaal
17 Rijnboutt W.J.M. (m) Wijk bij Duurstede WijkNU
18 van Leeuwen - van der Horst L.P.T. (v) Woerden
19 Bredius J. (m) Zeist
20 Haaxma A. (v) Leersum
21 Bakhtali T.I. (m) Nieuwegein
22 van Mierlo P. (m) Zeist
23 Eek J.C.J. (m) Eemnes
24 Ekeler C.E.A. (v) Soest
25 van Son J.M.G.H. (v) Nieuwegein
26 Bouwman B. J. (m) Zeist
27 Niericker H.J. (m) Woerden
28 Sing R.P. (m) Nieuwegein
29 Muijsson - Kuiper J. (v) Bilthoven
30 Alsemgeest R. P. (m) Utrecht
31 Vervaart M.A.M. (m) Nieuwegein

U26 GEMEENTEN

Dé nieuwe onafhankelijke politieke partij in de provincie Utrecht, heeft vandaag de kandidatenlijst voor deelname aan de Provinciale
Statenverkiezingen van 20 maart 2019 bekend gemaakt. In deze partij hebben zich meerdere onafhankelijke lokale politieke partijen verenigd. De volgende partijen hebben zich aangesloten bij U26 GEMEENTEN: Burger Vertegenwoordiging Heuvelrug (BVHLokaal), NieuwDemocratischZeist (NDZ), LijstvanderDoes, Democraten Soest Natuurlijk (DSN), DorpsBelang Eemnes, Nuwegein, WijkNU, ProVeenendaal, Rhenens Belang, Beter de Bilt, Seyst.nu.

Hiermee wordt de lokale kiezers de mogelijkheid geboden om op een bekend gezicht te stemmen: iemand van écht dichtbij! Daarmee kunnen zij van onderaf, vanuit gemeentelijk niveau, invloed krijgen op provinciaal niveau. Op deze wijze is er zeggenschap aan de voorkant, in plaats van achteraf. 

Alle stemgerechtigde inwoners in de provincie Utrecht die graag hun lokale betrokkenheid bij een onafhankelijke lokale partij terug willen zien op provinciaal niveau, worden bij deze van harte uitgenodigd om op 20 maart 2019 te stemmen op de kandidaten van de lijst U26 GEMEENTEN. Deze kiezers vinden een betere behartiging van die lokale belangen bij de provincie ook steeds belangrijker.

Met name de stemgerechtigde inwoners in de volgende plaatsen wil deze provinciale partij voor het lokale belang aanspreken: Driebergen, Doorn, Maarn, Leersum, Maarsbergen, Overberg, Amerongen, Bilthoven, De Bilt, Soest, Soesterberg, Eemnes, Woerden, Kamerik, Zegveld, Nieuwegein, Veenendaal, Rhenen, Elst, Achterberg, Wijk bij Duurstede, Cothen, Langbroek, Zeist, Austerlitz, Den Dolder, Huis ter Heide, Bosch en Duin, Houten, Utrecht en alle buurtschappen. De partij rekent erop dat de inwoners hun stem voor lokaal belang zullen ‘doorgeven’ naar provinciaal niveau, door te kiezen voor U26 GEMEENTEN. Hiervoor willen de kandidaten van U26 GEMEENTEN die kiezers op voorhand dank zeggen!


U26 GEMEENTEN heeft vertrouwen in een hoge opkomst van de achterban. Brede doelgroepen zullen zij lokaal sterk aanspreken. Dit zal bijdragen aan de groei van lokale zichtbaarheid op provinciaal niveau. De verwachtingen zijn zeer positief met betrekking tot de toekomst. U26 GEMEENTEN is trots om U te mogen vertegenwoordigen in de provincie Utrecht.

De speerpunten van ons beleid

  • Schoolzwemmen met Zwembad
  • Veilige fietsroutes
  • Meer passende woningen
  • Meer lokale werkgelegenheid
  • Meer zorg - minder mantelzorg
  • Anders besturen - minder uitgaven
  • Vrije koopzondagen

Over de beweging

Onze mensen

Info

Copyright WijkNU